Prvu utakmicu nogometaši Vinice odigrali 1933!?

Prvi pisani ili fotografski trag o odigranoj utakmici nogometaša Vinice je fotografija iz 1933. godine.

16.7.1933. SK Ormož- SK Vinica 3:2

Fotografija se nalazi u monografiji Ormož skozi stoletja III, Skupščina Občine Ormož 1988., str 316., a uz fotografiju je i sljedeći tekst:

„Večja nogometna tekma v Ormožu je bila dne 16. julija 1933 med SK Ormož in SK Vinica (Hrvaška), ki so jo dobili Ormožani z rezultatom 3:2. Za Ormož su dali gole Ludvik Kuharič, Vukobratovič in Ivan Likavec. Sodil je dr. Oton Planinšek, zvezni sodnik iz Maribora.“

Fotografiju je snimio nepoznati gledatelj fotoaparatom poznatog slovenskog sportskog djelatnika Vinka Cajnka (1911-2007), a sve kako bi se i sam vlasnik fotoaparata našao na fotografiji (zadnji desno, u uniformi zbog služenja vojnog roka).

Uz zajedničku fotografiju, snimljena je i fotografija na kojoj se nalaze samo igrači SK Ormoža, a poznata su i njihova imena. Nažalost, ne postoji fotografija samo igrača SK Vinice, niti su nam zasad poznata njihova imena. Kako su nogometaši SK Vinice djelovali u okviru društva Hrvatski Sokol Vinica koje je osnovano 1925. godine, postoji mogućnost da su svoju prvu utakmicu odigrali i prije 1933. godine.